Een kwalitatieve 3d print laten maken

llowlab - 3d print laten makenHeb jij er geen interesse in om een eigen 3d printer te hebben, maar wil je wel een 3d print laten maken? Dan zijn er inmiddels een aantal start-ups in Nederland die je daarbij kunnen helpen. De 3d printer is wereldwijd nog erg nieuw en ook in ons eigen land merk je dat. Er wordt inmiddels steeds vaker mee gewerkt, maar dat dit concept nog in de kinderschoenen staat, dat is wel duidelijk. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt bij welk bedrijf jij aanklopt voor het 3d print laten maken. De zaken die je bij je keuze zeker in gedachten moet houden, zijn:

  • de kosten
  • de verzending
  • de uiteindelijke afwerking

Wil jij bijvoorbeeld vaker een 3d print laten maken, dan kunnen de kosten hiervoor flink oplopen. Zeker als je de prints kort achter elkaar laat maken, kan het soms een stuk goedkoper zijn om een 3d printer te huren en het op die manier op te lossen. Daarnaast rekenen de verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden ook verschillende prijzen. Vergelijk deze dus om tot een goede conclusie te kunnen komen. Bekijk ook eventueel of er online reviews zijn over de service die een bepaald bedrijf op dit gebied aanbiedt of neem contact op met het bedrijf om de mogelijkheden te bespreken. Ook dit zal je vaak al een helderder idee geven.

3d print laten maken bij verschillende aanbieders

Veel aanbieders waar je kunt kiezen voor een 3d print laten maken nodigen je graag uit om te laten zien hoe zij te werk gaan en welk eindresultaat ze voor jou kunnen bereiken. Dit is tenslotte ook geen onbelangrijk punt bij het bepalen van het bedrijf voor een 3d print laten maken. Met gewone printers is het veel makkelijker om aan te geven wat je precies wilt en ook wat je kunt verwachten. Dit is inmiddels zo geïntegreerd bij ons in de maatschappij dat we allemaal wel weten hoe het werkt. Met een 3d print laten maken is dat net even anders. Het is nog zo nieuw op de markt dat ook jij niet precies zal weten wat je kunt verwachten. Moet je nu juist kiezen voor een aanbieder die wat duurder is? Zou dat een garantie zijn dat ze een betere kwaliteit afleveren? Er zijn een aantal punten die je in de gaten moet houden. Een hogere prijs betekent namelijk niet automatisch een betere kwaliteit. Het kan echter wel betekenen dat ze met betere materialen werken. Het is aan jou om te bepalen of je dit belangrijk vindt en of je hier meer geld voor over hebt.

Een 3d print laten maken of toch een eigen 3d printer?

Zoals we al eerder zeiden kan meer dan eens een 3d print laten maken behoorlijk duur worden. Is dit wel wat je wilt? Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een 3d printer te huren of, als je echt denkt dat je vaak 3d prints zult maken, kun je zelf een 3d printer aanschaffen. Dit is nu een investeringen, maar op de lange termijn zal dit je veel geld besparen. Een optie die dus zeker het overwegen waard is. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de website van Llowlab. Zij hebben hier veel informatie over 3d printers, het aanschaffen ervan en ook over het zelf bouwen van deze printers. De mogelijkheden die je op dit gebied hebt, zijn er zeker en dus raden we je aan om je hier in te verdiepen. Uiteindelijk gaat het erom dat je zo min mogelijk geld uitgeeft aan een 3d print laten maken en daar zijn dus opties voor.