Leventi: het merk voor ovens en combisteamers

Vanuhm - LeventiIn de professionele horeca worden grote aantallen producten en porties bereid, van brood tot pizza en van taart tot quiche. Wie zich professioneel bezighoudt met het afbakken, opwarmen, stomen en anderszins bereiden van producten weet dat de apparatuur waarmee je dat voor elkaar wil krijgen van het grootste belang is. De apparatuur die je gebruikt maakt of breekt de kwaliteit van de producten die je verkoopt en serveert. Eén van de meest toonaangevende en marktbepalende merken op het gebied van ovens en combisteamers voor de professionele, grootschalige horeca is Leventi. Leventi is een merk dat bekendstaat om haar innovatie, hoge kwaliteit en ongeëvenaarde, continue performance. Leventi ovens en combisteamers worden geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Levens Cooking & Baking Systems. Al meer dan vijfendertig jaar is Levens actief op het gebied van ovens voor horeca-, retail-, catering- en hospitality-industrie. En dat niet alleen: Leventi-ovens worden wereldwijd geëxporteerd en door zeer vooraanstaande merken en bedrijven gebruikt om hun diensten te leveren. Levens Cooking & Baking Systems heeft zich misschien pas in het afgelopen drie-en-een-halve decennium toegelegd op en gespecialiseerd in de productie van Leventi ovens, maar ze zijn al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in totaaloplossingen voor keukens uit de grote en wijdverspreide industrie van voedselbereiding, -service en –verkoop. Het thuishonk van Levens Cooking & Baking Systems bevindt zich in het Brabantse Gilze, waar geïnteresseerde, huidige of potentiële klanten, afnemers en distributeurs ter plekke de producten van Levens kunnen bezichtigen, aanraken, uitproberen, et cetera. Natuurlijk zijn de medewerkers van het bedrijf ook meer dan bereid meer informatie te verstrekken over de producten. Ook Leventi ovens en combisteamers zijn in deze showroom te vinden. Levens Cooking & Baking Systems bestaat al sinds 1948, toen het bedrijf werd opgericht door meneer Jacques Levens. De merknaam Leventi is een samenvoeging van de familienaam Levens en de oorspronkelijke locatie van het familiebedrijf: Tilburg. Meneer Levens was oorspronkelijk een bakker, maar legde zich met de oprichting van Levens Cooking & Baking Systems toe op het ontwerpen, produceren en verkopen van keukengerei en ovens. Innovatie en efficiëntie waren vanaf het begin belangrijke waarden voor het bedrijf. Inmiddels bestaat het familiebedrijf drie generaties en is het merk Leventi een marktleider in België, Nederland en Luxemburg, en worden de ovens in meer dan veertig landen over de hele wereld gekocht en gebruikt.

Koop je Leventi bij Van Uhm

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een Leventi apparaat – hetzij een oven, een combisteamer of iets anders – dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk langsgaan bij de showroom in Gilze om daar zelf te gaan kijken, meer informatie in te winnen en een bestelling te plaatsen. Er zijn echter ook andere opties. Door het gehele land zijn namelijk een hoop bedrijven die allerlei merken professionele keukenapparatuur aanbieden. Veel van hen handelen ook in Leventi. Neem bijvoorbeeld de dealer Van Uhm. Van Uhm is net als Levens Cooking & Baking Systems een familiebedrijf dat teruggaat tot de jaren veertig – in dit geval 1946, om precies te zijn. Albertus van Uhm was een verkoper van messen en specerijen. Dit deed hij uitermate Hollands op zijn fiets. In de jaren zestig werd Jan van Uhm partner in het bedrijf en hielp met zijn zakelijk inzicht het bedrijf uitgroeien tot een serieuze speler op de nationale markt voor verkoop van machines voor de voedsel(bereidings)sector. Inmiddels telt het bedrijf twee vestigingen en veertig medewerkers. Ook in dit familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer. Een dergelijk bedrijf zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de Leventi apparaten van Levens Cooking & Baking Systems in de inventaris. Naast Leventi verkoopt Van Uhm B.V. ook andere merken, waaronder:

 • Dick
 • Henkelman
 • Indasia
 • Graef
 • Munkfors
 • Talsa
 • T&S
 • Winterhalter

Voor meer informatie over de verschillende merken en machines die bij Van Uhm te koop zijn is het aan te raden hun website te bezoeken op  www.vanuhm.nl. De verschillende machines van Leventi die bij Van Uhm te koop zijn vind je er ook. Een voorproefje:

 • De Leventi Slim is een kleine en daardoor zeer hanteerbare combioven van slechts zestig bij zestig zij zestig centimeter. Ideaal voor kleine werkplekken en keukens!
 • De Leventi ME is een intelligente, hypermoderne combisteamer met een Cook Tablet. Dit betekent dat het apparaat te bedienen is door middel van een touchscreen en is uitgerust met een overzichtelijke menustructuur. Daar komt bij dat de Leventi ME een USB-poort heeft waarmee allerlei informatie (denk hierbij aan recepten, HACCP-procedures en software updates) geüpload of gedownload kunnen worden. Kijk voor meer informatie en een heuse trailer op de website van Van Uhm B.V.
 • Bij de Leventi Combimat staan efficiëntie, kwaliteit en gebruiksgemak voorop. Het apparaat is ontworpen om elke ondernemer in de voedselbereidingsindustrie te helpen met zo min mogelijk middelen het meest optimale resultaat te bereiken.

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van één van deze apparaten, dan is het heel eenvoudig om bij Van Uhm B.V. online een offerte aan te vragen.

Contact met Van Uhm B.V.

Van Uhm is een uitermate verwelkomend en warm bedrijf. Ze beroepen zich op Twentse nuchterheid en Noord-Brabantse bravoure. Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je een keer in de demonstratieruimte experimenteren met de apparaten uit de inventaris? Schroom dan niet om contact op te nemen met Van Uhm B.V. Op de website vind je naast een contactformulier ook drie emailadressen en telefoonnummers. En de belofte van koffie als je persoonlijk langskomt in Borne!