Magnesium citraat slikken

Magnesium Citraat 200mg - 250 tablets - NOW Foods - Bodystore.nl

Slik jij al magnesium citraat? Zo niet, dan is het waarschijnlijk zeer verstandig om dit wel te doen! In het verleden was dit nog helemaal niet nodig, onze bodem bevatte toen heel veel mineralen, waardoor deze ook terecht kwamen in ons voedsel. Zo kregen we altijd genoeg van alles binnen. Maar dit is al lang niet meer het geval, bodems raken uitgeput en zo wordt ons eten ook steeds armer. Er zitten steeds minder mineralen en vitaminen. Toch is het van belang dat we dit wel binnen krijgen in voldoende mate en daarom kan het verstandig zijn om gebruik te maken van supplementen zoals magnesium citraat. Het wordt wetenschappers steeds meer duidelijk hoe belangrijk magnesium voor ons lichaam is en hoeveel mensen hier eigenlijk een tekort aan hebben. Doordat het in een supplement gecombineerd wordt met citroenzuur, waar het citraat voor staat, wordt de stof op een zo effectief mogelijke manier door het lichaam opgenomen. Hierdoor hoef je slechts een relatief kleine hoeveelheid tot je te nemen om het gewenste effect te bereiken. Als jij aan het uitzoeken bent wat voor supplementen jij eigenlijk tot je zou moeten nemen, dan moet je dus absoluut niet de optie van magnesium citraat vergeten, voor heel veel mensen is dit een zeer welkome aanvulling op hun dagelijkse voedingspatroon.

Magnesium citraat heeft goed effect

Waarom is het nu zo belangrijk om je tekort aan te vullen met magnesium citraat? Wat gebeurt er als je dit niet doet? Een veel gehoorde klacht van mensen die last hebben van een magnesiumtekort, is dat ze last krijgen van kramp in hun spieren. Vooral kuiten zijn hier gevoelig voor, maar ook voetkramp kan voorkomen. Iedereen die hier wel eens mee te maken heeft gehad, weet hoe ontzettend vervelend dit is en hoe graag je dit in het vervolg wilt voorkomen. Het gebruik van magnesium citraat kan hier zeker uitkomst bij bieden. Daarnaast is het ook zo dat het een positief effect heeft op het zenuwstelsel, op de elektrolytenbalans en de stofwisseling. En ook voor het behoud van sterke botten en tanden is het belangrijk. We denken bij dit laatste eigenlijk altijd vooral aan het belang van calcium, maar alleen die stof is dus niet voldoende om het gebit en de botten sterk te houden. Voor oudere mensen, die snel last hebben van botontkalking, is het dus zeker aan te raden om magnesium citraat te gebruiken, maar eigenlijk kan iedereen hier gewoon heel veel baat bij hebben!

Goede kwaliteit bij Bodystore

Het gebruik van magnesium citraat zal dus zeker een gunstig effect hebben op je lichaam:

  • het ondersteunt de werking van je zenuwstelsel en je spieren
  • het zorgt voor een sterk gebit en sterke botten
  • het draagt bij aan de elektrolytenbalans
  • het zorgt voor bevordering van de energiestofwisseling

Het is nu enkel nog de vraag waar je dit het beste kunt gaan kopen. Er zijn immers veel winkels waar je terecht kunt voor aanschaf van artikelen als magnesium citraat. Iedere drogist biedt het aan, maar ook veel supermarkten en warenhuizen. Wat is nu de beste optie? Voor welk merk kun je het best kiezen? Wie biedt de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit? Als je zeker wilt weten dat jij een goed product koopt, zonder dat je hiervoor teveel betaalt, dan doe je er goed aan om je aankoop bij Bodystore te doen. Deze specialist op het gebied van onder meer supplementen verkoopt alleen de beste merken en dit tegen voordelige prijzen. Je weet dus zeker dat je goed zit als je naar hen toe gaat voor de aanschaf van magnesium citraat! Lees meer..