Biologisch eten

Biovak - Biologisch etenHebt u uw goede voornemens nog niet naast u neergelegd? Maar kunt u wel een duwtje in de rug gebruiken? Wilt u graag afvallen of beter eten in de zin dat u minder ongezond voedsel binnen wilt krijgen? Dan is biologisch eten aan te raden. Ook als u besluit uw eerder uitgedachte of opgezochte principes daadkracht bij te zetten dan is biologisch eten, nu we het toch over voedsel en afvallen hebben, zeer aan te raden. Wat bedoelen wij nu eigenlijk met biologisch eten? Het is een vrij algemene term en dat geven we graag toe. Het wordt ook vaak door de war gehaald met duurzaam eten en dat is niet zo vreemd want deze termen lijken vreselijk veel op elkaar en er is ook niet echt een pijl op te trekken. Afijn, we kunnen gerust stellen dat het niet echt definieerbaar is en los is te zien van elkaar. Al was het alleen al omdat producenten van biologisch eten en ook restaurants deze termen volop door elkaar halen. Wat we wel kunnen stellen is dat biologisch eten over het algemeen gezonder is voor de mens dan voedsel waar diverse chemicaliën en e-nummers in verwerkt waardoor voedsel langer goed blijft of anders ruikt en ga zo maar door. Dat maakt biologisch eten tevens vele malen veiliger. De kans dat er over zoveel jaar bekend wordt gemaakt dat een bepaalde stof kankerverwekkend is neemt alleen maar toe. Dit soort berichten zijn tegenwoordig schering en inslag en daar wordt u natuurlijk niet zo blij van. Het maakt angstig maar aan de andere kant de overstap van biologisch eten een stuk aanlokkelijker. Ook willen we in deze alinea niet onverlet laten dat biologisch eten een stuk milieuvriendelijker is dan regulier voedsel. Het gaat hier om fruit en groente dat niet is bespoten en ook om vlees en vis dat duurzaam is verkregen. Geen bio-industrieel vlees of vangst van vis dat daardoor met uitsterven wordt bedreigd. Niets van dat al als u daadwerkelijk kiest voor biologisch eten.

Duurzaam leren eten? Kies dan voor biologisch eten

U hebt er dan ook goed aan gedaan om te kiezen voor biologisch eten als goed voornemen. Maar dan bent u er natuurlijk nog lang niet. Het gaat er om dat u van uw luie stoel afkomt en daadwerkelijk biologisch gaat eten. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan want we kunnen het ons goed voorstellen dat u niet weet waar u beginnen moet, het daarom maar opgeeft en terugvalt in uw oude ongezonde maar vertrouwde eetpatroon. Dat is zonde, dat moge duidelijk zijn uit de vorige alinea. De kans op ziektes, een korter leven en onrechtvaardigheid in de wereld nemen hierdoor toe terwijl het een kleine moeite is om dit te veranderen. Niet voor niets luidt het bekende gezegde: een beter milieu begint bij uzelf. En het maakt ook helemaal niets uit wat uw beweegredenen zijn. Als ze uit eigenbelang of egoïsme voortkomen is dat ook prima, wij oordelen hier niet over. Wie wij zijn? Een website dat u kan helpen leren om biologisch eten mee te waarderen in alle opzichten. Zo geven we onder andere uitgebreid antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is biologisch eten? Die vraag hebben we al geprobeerd om uit te leggen maar op de website vindt u hier veel meer informatie over
  • Hoe werkt de biologische landbouw nu precies? Wat zijn hier de voordelen van en hoe kunt u hier van profiteren?
  • En ook leest u hier de geschiedenis van deze biologische vorm van landbouw terug

Het gebruik van onze website, biovak.nl, is geheel gratis. Wij zijn een dienst en we willen u dan ook graag helpen bij de zoektocht naar lekker biologisch eten. Naast al dit soort informatie vindt u dan ook recepten terug waarmee u in een handomdraai heerlijk biologisch eten mee op tafel kunt zetten.

U zult er zelfs door afvallen dus wat wil een mens nog meer?

Is biologisch eten iets voor u? Dan hopen we dat u onze site eens bezoekt. Vergeet ons nadien niet te bookmarken als u de recepten wel ziet zitten. Probeert u ze dan ook eens uit, u zult zien dat u nauwelijks meer geld kwijt bent geraakt aan ingrediënten. Zeker niet als u een beetje slim inkoopt. Zo hoeft u niet alleen in de duurdere biologische winkels eten te kopen maar vindt u op de markt vak goedkoop groente en fruit terug. Ook huidige supermarkten doen hun best om biologisch eten in hun assortiment te plaatsen en soms is dit zelfs goedkoper dan regulier voedsel bij gebrek aan een beter woord. Op onze site vindt u nog vele andere tips om zo wel biologisch te kunnen gaan eten alsmede hier goedkoop aan te kunnen komen. Hebt u verder nog persoonlijke vragen aan ons? Dan kunt u die stellen door het contactformulier dat u op onze website onder het kopje “contact” vindt in te vullen. Ook als u graag speciale biologische gerechten aan wilt dragen dan kunt u dat op deze manier doen. Wie weet worden wij wel zo enthousiast van uw gerecht dat u het binnenkort ook op de website terug zult vinden. We hopen in ieder geval dat u overweegt om uw eetpatroon eens te gaan veranderen. Het kan enkel ten goede komen voor de landbouw, het milieu en ook niet onbelangrijk: uw lichaam. U wilt vast en zeker oud worden, dankzij het veranderen van uw eetgewoontes gaat dat lukken!