Gebakken garnalen met olijfolie en citroen

Aantal personen

  • 4

 

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 400 g steurgarnalen
  • ½ tl zout
  • 3 el olijfolie

 

Benodigdheden

Citruspers, koekenpan, evt. bakplaat.

 

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroen en kook deze 1 minuut in wat water. Pers de citroen uit. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie, de citroenrasp en het citroensap. Doe er de (levende) garnalen bij. Schud de pan om en bak de garnalen tot ze een mooie kleur krijgen. Strooi er wat zout over en dien op.

 

Tip:
In Bretagne kookt men de garnalen het liefst in zeewater. Een andere bereidingsmethode is deze. Spreid wat zeewier op de bakplaat uit, leg hierop de steurgarnalen,strooi er wat grof zout over en bak ze 6 à 8 minuten in de warme oven.

Deel Dit Bericht...Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest