Hazenbout gestoofd met gedroogde pruimen en cranberry’s

Aantal personen

4
Ingrediënten

  • Hazenbout (vlees in stukken)
  • Wildbouillon (ongezouten)
  • Uien
  • Knoflook
  • Winterpeen
  • Prei
  • Knolselderij
  • Gedroogde pruimen
  • Laurier, tijm, peperkorrels, jeneverbessen en kruidnagel
  • Cranberry’s
  • Zout en peper
  • Bloem, olie en boter.

Benodigdheden

  • Stoofpan (2)
  • Snijplank
  • Messen en spatels.

Bereidingswijze

Snij de hazenbouten van het bot af en dan in grove stukken, zouten en peperen. Door de bloem halen en in boter met olie goudbruin bakken. In een ander pan doen en de bakpan deglaceren met bouillon, toevoegen aan de haas tot het net niet onderstaat en zacht pruttelen met een het bouquet in een doek, zodat dit zo weer verwijdert kan worden zonder het tussen alle stukjes haas weg te puzzelen. Van boter en bloem een roux maken, let op: koude roux, hete bouillon of hete roux, koude bouillon, anders krijg je klontjes. Vlees en de pruimen toevoegen aan de ragout en rustig laten doorkoken. Suiker karameliseren en cranberry’s toevoegen. Langzaam laten pruttelen. Als garnituur erbij, haricots verts met katenspek, stoofpeertjes en aardappel.
Wijntip

Stevige rode wijn.