Hoe helpt acupunctuur bij een depressie?

Helaas zijn er elk jaar opnieuw vele mensen die lijden aan een depressie of aanverwante ziekte zoals een burnout. Deze twee hebben in de regel veel raakvlakken, en worden door een acpuncturist vaak met dezelfde benadering behandeld. Acupunctuur bij een depressie kan zeker helpen, zoals je kunt lezen op de website van acupuncturistenoverzicht.nl. Het is namelijk zo dat acupunctuur je lichaam helpt om terug in balans te komen, en dat is een van de voorwaarden om een depressie of burnout te overwinnen. Veel mensen denken dat dit een puur mentale ziekte is, maar niets is minder waar, en daarom helpt acupunctuur bij een depressie zo goed. Deze alternatieve geneeswijze is er namelijk op gericht om blokkades in je energiebanen op te heffen, waardoor alle energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Als gevolg daarvan gaan je organen beter werken, en komen dus ook je hormonen beter in balans. We hebben het hier niet alleen over je voortplantingshormonen, maar ook gelukshormonen, zoals serotinine en dopamine. De meeste mensen met een depressie of burnout hebben daar namelijk een gebrek aan. En dan is het niet zo raar als ze zich constant neerslachtig voelen. Acupunctuur bij een depressie focust zich dan ook op het herstellen van de energiebanen die te maken hebben met de productie van hormonen, waardoor je fysiek een betere basis hebt.

Hoe werkt acupunctuur bij een depressie?

Veel mensen vinden het nogal eng om naar een acupuncturist te gaan. Het is natuurlijk algemeen bekend dat ze met naaldjes werken, en dat idee vinden heel veel mensen maar naar. Acupunctuur bij een depressie inzetten kan echter heel goed werken, en dus zou je toch eens over die drempel heen moeten stappen. De naaldjes die gebruikt worden zijn bovendien ontzettend dun. Zo dun zelfs, dat je ze met geen mogelijkheid kunt vergelijken met naalden die gebruikt worden bij het zetten van spuiten. Dat is logisch, want er hoeft immers niets doorheen, en bij een spuit wel. De naaldjes van een acupuncturist voel je vrijwel niet, en ze gaan ook lang niet zo diep je huid in als een spuit. Dus geef acupunctuur bij je depressie zeker een kans, want de naaldjes die een acupuncturist gebruikt zijn echt flinterdun en je voelt ze amper!

Vind een goede acupuncturist

Als je op zoek bent naar een goede acupuncturist bij jou in de buurt omdat je acupunctuur voor je depressie of burnout wilt proberen, dan zou je eens kunnen kijken op de website van acupuncturistenoverzicht.nl. Redenen om deze website te gebruiken zijn onder andere:

  • Ze hebben een groot overzicht van acupunturisten verdeeld over heel Nederland
  • Alle bij hen aangesloten acupuncturisten zij lid van een professionele beroepsgroep
  • Op hun website vind je super veel informatie over hoe acupunctuur werkt

Of je acupunctuur nu wilt inzetten om van chronische hoofdpijn of darmklachten af te komen, of juist acupunctuur bij een depressie wilt inzetten, het is natuurlijk belangrijk dat je bij een professionele acupuncturist aanklopt. Dan ben je namelijk niet alleen verzekerd van een kwalitatief goede behandeling van iemand die op de juiste manier geschoold is, maar je kunt in veel gevallen ook een deel van de behandeling terugkrijgen via je zorgverzekering. Vele verzekeringen vergoeden namelijk alternatieve geneeswijzen als je bij hen aanvullend verzekerd bent. Kijk in je voorwaarden of dit voor jou ook geldt, en zo ja, geef acupunctuur bij je depressie dan zeker een kans. Vele mensen gingen je namelijk al met succes voor!