Kun je afvallen met hypnose?

Er zijn veel methoden die je kunt inzetten om af te vallen, maar ze zijn niet allemaal even effectief. Afvallen met hypnose is dat vaak wel, vandaar dat we er dit artikel aan wijden. Wil je na het lezen van dit artikel nog meer informatie? Kijk dan even op de website van hypnose-praktijk. Om blijvend af te vallen zullen veel mensen een andere mindset moet ontwikkelen, voornamelijk ten opzichte van eten. Iedereen weet namelijk donders goed dat je minder (en vooral anders) moet eten om af te vallen, maar dat volhouden kan mentaal nogal een opgave zijn. Na een aantal behandelingen bij een hypnotherapeut zul je echter merken dat je er niet zo’n moeite meer mee hebt, en je veel doelgerichter wordt. Afvallen met hypnose werkt doordat je met behulp van hypnose bij je onderbewust kunt komen. Daar zitten allerlei overtuigingen en (eventueel) onbewuste trauma’s in opgeslagen die jou kunnen belemmeren bij het afvallen. Als jij er bijvoorbeeld onbewust van overtuigd bent dat je nooit slank zult worden omdat je nu eenmaal een bepaalde bouw hebt, dan kan je dat aardig tegenwerken als je graag wilt afvallen. Door tijdens een aantal sessies hypnotherapie deze overtuigingen bij de bron aan te pakken en te vervangen door andere, positievere gedachtes kun je de verleidingen in het dagelijks leven beter weerstaan. Afvallen is namelijk in veel gevallen puur mindset, daarom werkt hypnose bij afvallen in veel gevallen zo goed. 

Met welke klachten naar de hypnotherapeut?

Je kunt natuurlijk een hypnotherapeut bezoeken voor hulp bij afvallen met hypnose, maar er zijn nog veel meer klachten waar je hypnose bij kunt inzetten. Dit zijn voornamelijk klachten met betrekking tot jouw gedachten en overtuigingen, zoals:

  • Een depressie of burnout
  • Extreme onzekerheid
  • Slecht slapen door overmatig piekeren

Al deze klachten kun je aanpakken door onder hypnose op zoek te gaan naar de oorzaak ervan. Deze ligt namelijk vrijwel altijd in een ervaring uit het verleden, en deze is vaak makkelijker op te lossen dan op het eerste gezicht lijkt. Met behulp van de hypnotherapeut ga je in diepe ontspanning (ook wel hypnose genoemd) en als je daar bent kun je je meer herinneren dan normaal gesproken. De hypnotherapeut stuurt je en helpt je bij het vinden van de juiste herinnering, waarna deze wordt losgekoppeld van de klacht die je erdoor ervaart. Afvallen met hypnose kan heel goed werken doordat je dus de gedachten en overtuigen die je beperken kunt herkennen en elimineren. Als jij bijvoorbeeld inziet dat je een bepaalde overuiting alleen maar hebt doordat iemand je dat ooit verteld heeft, en nu beseft dat je bewust kunt kiezen voor een andere overtuiging, ben je al drie stappen verder.

Is afvallen met hypnose gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af of dat niet eng of gevaarlijk is, afvallen met hypnose. Tegen hen zou ik willen zeggen dat het tegendeel waar is. Je bent er tijdens een hypnotherapie sessie namelijk altijd bewust bij en houdt ook de controle. Je bent enkel in een hele diepe ontspanning en daar kom je ook weer heel gemakkelijk uit. Afvallen met hypnose is daardoor een laagdrempelige manier om je doelen te bereiken. Het heeft geen bijwerkingen, is totaal ongevaarlijk en bovendien heel effectief. Wanneer ga jij het proberen? 

Lees meer…