Alles voor een waardige begrafenis in Den Bosch

Alles voor een waardige begrafenis in Den BoschHet verliezen van een geliefde is een van de moeilijkste dingen waar we als mensen in het leven mee worden geconfronteerd. Zeker als het een van je naaste familieleden is, omdat je dan niet alleen met het verlies wordt geconfronteerd, maar ook met alle zaken die rondom het overlijden geregeld moeten worden. Moet je een begrafenis in Den Bosch organiseren voor een van je naasten? Je kan dan contact opnemen met In Memory Uitvaartverzorging. Op inmemoryuitvaartverzorging leggen zij uit wat ze voor jou kunnen betekenen in deze moeilijke tijd waarin je een begrafenis in Den Bosch moet regelen. In Memory bestaat uit twee dames; Kimberly van den Broek en Angela van Riel die volledig tot jouw beschikking staan om alle organisatorische zaken van je over te nemen, zodat jij je daar geen zorgen over hoef te maken. Wat regelen zij zoals voor je?

  • De crematie
  • De begrafenis
  • Een afscheidsdienst
  • Een gedenk urn
  • Het overlijdensbericht
  • Een condoleanceregister

En dat allemaal onafhankelijk van welke uitvaartverzekering je hebt afgesloten. In Memory is gevestigd in Den Bosch en kan jou daarom bij elke begrafenis in Den Bosch en omgeving bijstaan.

Hoe ziet een begrafenis in Den Bosch eruit?

Den Bosch in een overwegend katholieke stad, dit ziet men daarom ook terug in hoe een begrafenis in Den Bosch wordt georganiseerd. Begrafenissen zijn van oudsher sterk verbonden met religie. Het is dan ook logisch dat veel mensen als wens hebben om een religieus aspect terug te laten komen in hun begrafenis. Dit kan bijvoorbeeld door de begrafenis plaatst te laten vinden in een kerk, dit zal bij een begrafenis in Den Bosch vaak het geval zijn. Alhoewel er ook een sterke trend is waarbij mensen een meer persoonlijk afscheid willen en daardoor niet meer uitsluitend een begrafenis laten plaatsvinden in een kerk. Ook In Memory geeft aan een persoonlijke benadering te hebben, dit betekent dat de familieleden van de overledene hun wensen en die van de overledene ten gehore kunnen brengen, zodat er een begrafenis georganiseerd kan worden die het karakter van de overledene representeert. Over het algemeen zal een begrafenis in Den Bosch beginnen met een afscheid in kleine kring met de naaste familie, in de katholieke traditie is dit de avondwake in de kerk. Dit wordt gevolgd met de uitvaartdienst, hier wordt vaak muziek afgespeeld en naasten van de overledene geven een toespraak. Indien de begrafenis in Den Bosch in de kerk plaats vindt, zal er een korte preek worden gegeven door de priester. In het geval van een begrafenis, wordt er een rouwstoet gevormd naar de begraafplaats. Hier wordt de kist ter aarde gelaten en kunnen de mensen een persoonlijk afscheid nemen. Ter afsluiting vindt er vaak een gelegenheid plaats om de naaste familieleden te condoleren. Hier worden vaak koffie, thee met gebak geserveerd en soms ook broodjes. Hierna kan iedereen langzaamaan naar huis gaan. Uiteraard is iedere begrafenis anders, afhankelijk van de persoonlijke wensen en de cultuur of religie.

Het ritueel van begraven

Het begraven van overleden naasten doen we al sinds mensenheugenis. Het is een belangrijk ritueel dat onderdeel is van de rouwfase waar we doorheen gaan als we een dierbare verliezen. Een begrafenis of een ceremonie is een ritueel waarmee we afscheid nemen van een persoon die hier op aarde leefde en er nu niet meer is. Dit soort rituelen hebben we nodig als mensen in tijden dat we problemen of tegenslagen ondervinden. Een begrafenis zelf zit ook vol met rituelen, zoals muziek die wordt gespeeld, toespraken, bloemen, het laten zakken van de kist en het condoleren. Dit maakt dat begrafenissen bijzondere gebeurtenissen zijn die met aandacht moeten worden georganiseerd.