Wat kan ik verwachten van een eerste voetreflexmassage?

Ga je naar een reflexoloog voor een voetreflexmassage? Of ben je het nog aan het overwegen? Lees verder om te leren hoe een sessie van een voetreflexmassage eruit ziet en hoe je je erop kunt voorbereiden om er het meeste voordeel uit te halen. De reflexoloog zal eerst een korte gezondheidscheck uitvoeren, waarbij wordt gecontroleerd of reflexologie mogelijk niet de beste therapiekeuze voor je is. Vervolgens zal hij of zij uitleggen hoe een voetreflexmassage werkt en wat te verwachten in de sessie. De reflexoloog informeert je vervolgens ook dat een voetreflexmassage bepaalde ziekten niet behandelt en geen vervanging is voor een medische behandeling, die je mogelijk ondergaat. Het doel van reflexologie is gespannen spieren te ontspannen, zodat je een gebalanceerde geest en lichaam behoudt. Van zodra de sessies beginnen, zal je worden gevraagd om te gaan liggen of zitten. Je houdt je kleren aan. Alleen je voeten worden bloot gemaakt. De reflexoloog zal je voeten weken met warm water, afdrogen en al dan niet lotion aanbrengen (afhankelijk van je persoonlijke voorkeur). Hij of zij zal onderzoeken op huiduitslag, plantaire wratten, open wonden of zwellichamen die de behandeling kunnen belemmeren. Tijdens de sessies bij Els Keuning wordt rustgevende muziek gespeeld om je een ontspannen sfeer te geven. Onze therapiesessies kunnen 60 tot 120 minuten duren, de keuze is aan jou! Maar toch, onthoud dat hoe langer de sessie duurt, hoe beter!

Het moment waarop de de voetreflexmassage begint

Wanneer de voetreflexmassage start, richt de reflexoloog zich niet op de gebieden waar je problemen hebt (bijvoorbeeld hoofdpijn). De reflexoloog concentreert zich op de standaardvolgorde van hoe reflexologie werkt (die hele gebieden bestrijkt), beginnend vanaf je tenen die naar jouw voet. Er wordt zachte druk uitgeoefend rond de drukpunten op je voet om de spanning vrij te laten en een ontspannen reactie van het lichaam te verkrijgen. Als je jezelf afvraagt hoe je je kan voorbereiden om het meeste uit de voetreflexmassage te halen, dan zijn er enkele tips die je kunt volgen. Zorg ervoor dat je openlijk praat over eventuele gezondheidsproblemen tijdens het intakegesprek. Drink op de dag van de sessie heel veel water, net zoals je zou doen voor een lichaamsmassage. Dit bevordert de beste circulatie in het lichaam (en de meesten van ons krijgen niet dagelijks genoeg water) zodat dingen, zoals melkzuur, die door de behandeling worden losgemaakt, je lichaam kunnen verlaten zonder onnodig ongemak. Laat verder je voeten en handen vrij van verzorgingsproducten. Er is geen andere voorbereiding nodig dan genieten! De reacties na een sessie kunnen van persoon tot persoon verschillen en sommige hiervan zijn de volgende:

  • pijnverlichting
  • verbeterde mobiliteit in gewrichten
  • energiek gevoel

Boek een eerste sessie!

Als je gedurende een lange periode thuis of op kantoor voor het computerscherm werkt, kun je een slechte zithouding krijgen. Als je je constant laat zakken, zul je uiteindelijk je rug en ook je schouders pijn bezorgen. Dus, als je de hele zittend werk doet, neem dan elke 30 tot 45 minuten een pauze van 5 minuten om op te staan en wat rond te wandelen. Probeer ondertussen je rug, nek en schouders te strekken. Als het niet mogelijk is om pauzes te nemen, vanwege een overvolle werkagenda, wat dacht je van een vrije dag om jezelf te laten verwennen bij Els Keuning. Zij biedt je een ontspannende ervaring tijdens een voetreflexmassage. Laat haar de vitaliteit van je lichaam herstellen. In haar praktijk geniet je, een uur of meer, van het uitoefenen van druk op je gespannen spieren en pijnlijke ledematen. Ze is een gekwalificeerd reflexoloog, die je helpt een harmonieuze verbinding tussen je lichaam en geest te kanaliseren. Meer informatie vind je op haar site www.elskeuning.eu